simplex

OBJECTIVE:  To fit a wellness center (yoga, dance, massage, spa, martial arts, acupuncture, studio space, administrative offices, circulation) between pre-existing buildings on a small parking lot efficiently, while maintaining a substantial amount of outdoor space.

HEALTH AND

WELLNESS CENTER

site: downtown charlottesville, va

fall 2008

MAIN STRATEGY:

thickened occupiable concrete wall

 

The outdoor circulation in between the per-existing buildings is partially covered by the cantilevering 2nd floor;  there is a trade-off between enclosed walking space (private) and open walking space (public). This distinction in privacy is reciprocated in the wellness center’s main feature, the thickened occupiable concrete wall.

 

 

WEBSITE PRODUCED BY YAMEN HAMA COPYRIGHT © YAMEN HAMA 2015 ALL RIGHTS RESERVED